Gradska galerija Zabok

NOVO - VSITE Visoka škola za informacijske tehnologije

Datum: 28.11.2022.

Visoka škola za informacijske tehnologije (VSITE), koja novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti ove godine postaje Veleučilište suvremenih informacijskih tehnologija, je prvo privatno visoko učilište u Hrvatskoj iz područja informacijskih tehnologija i računarstva.

VSITE namjerava 2023./2024 u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zabok osnovati i početi izvoditi dislocirani redovni i izvanredni studij informacijskih tehnologija u Zaboku.

Studenti nakon završenog Stručnog prijediplomskog studija informacijskih tehnologija (180 ECTS-a) stječu naziv prvostupnik (baccalaureus) informacijskih tehnologija. Studiranje mogu nastaviti na Stručnom diplomskom studiju informacijskih tehnologija (120 ECTS, ukupno 300 ECTS-a) i postati magistar inženjer (mag. ing.) informacijskih tehnologija.

VSITE je partner na najvećem hrvatskom projektu u području razvoja umjetne inteligencije koji sufinancira EU. Stečeno znanje prenosi se studentima VSITE-a koji mogu koristiti vrhunsko superračunalo nabavljeno u sklopu projekta. VSITE je u svoje studijske programe uveo umjetnu inteligenciju i strojno učenje, uvođenjem novih kolegija te nadopunom postojećih.

Individualni i stručni pristup nastavnika omogućuje kvalitetan prijenos znanja i učinkovito svladavanje ishoda učenja. Zato je diploma VSITE-a priznata u Hrvatskoj i inozemstvu, što potvrđuju brojni alumniji koji su zaposleni u prestižnim IT tvrtkama u Hrvatskoj i svijetu ili rade za njih. Veliki broj studenata posao nađe još za vrijeme studija posredstvom VSITE-a, a poslodavci su njima jako zadovoljni.

Kako izgleda studentski put na Stručnom prijediplomskom studiju IT-a na VSITE-u?

Stručni prijediplomski studij informacijskih tehnologija usmjerava studenta na razumijevanje i inventivnu primjenu koncepata računarstva i informacijskih tehnologija te pruža moderna znanja i vještine potrebne za rad u IT sektoru. Na prvoj godinistudent usvaja temeljna inženjerska znanja, a na drugoj odabire jedan od četiri smjera: Programiranje, Baze podataka i web dizajn, Računalni sustavi i mreže te Informacijski sustavi. Svaki smjer ima dva obvezna kolegija, a ostale student bira sam i tako samostalno kreira svoju karijeru. Na taj način Stručni prijediplomski studij VSITE-a razvija talente svojih studenata, što im omogućuje konkurentnost na tržištu rada u Hrvatskoj i svijetu.

Trajanje studija i školarina na Stručnom prijediplomskom studiju IT

Stručni prijediplomski studij IT-a traje tri godine za redovite studente. U svakoj akademskoj godini upisuju 60 ECTS bodova, a nastava se održava u prijepodnevnim terminima.

Studij za izvanredne studente traje četiri godine jer u akademskoj godini upisuju do 45 ECTS-a. Raspored nastavnih aktivnosti radnim danima poslije 16:45, omogućuje im obavljanje poslovnih i privatnih aktivnosti uz studij.

Školarina je razmjerna broju upisanih ECTS-a, načinu plaćanja i cijeni ECTS-a. Za jednokratno plaćanje odobrava se popust. Moguće je i obročno plaćanje.

Studenska prava

Redoviti studenti uz studentsku iskaznicu (x-icu), ostvaruju pravo na zdravstveno osiguranje (obvezno i dopunsko), subvencionirani javni gradski prijevoz i prehranu u studentskim restoranima, rad preko student servisa, smještaj u studenskom domu, natjecanje za dodjelu državnih stipendija uključujući i STEM stipendiju.

Izvanredni studenti također dobivaju studentsku iskaznicu (x-icu) kojom ostvaruju razne popuste (HŽ, teretane, muzeji, kazališta,...), a u slučaju da nisu u radnom odnosu, imaju pravo na subvencioniran javni gradski prijevoz i rad preko student servisa.

Koje su pogodnosti upisa na VSITE?

Studenti VSITE-a dobivaju na korištenje prijenosno računalo koje po završetku studija postaje njihovo vlasništvo, literaturu u elektroničkom i/ili tiskanom obliku, pristup e-biblioteci Springer u kojoj mogu pronaći više od 1000 stručnih naslova vezanih uz informacijske tehnologije i računarstvo, besplatno sudjelovanje na stručnim konferencijama i radionicama koje organizira VSITE.

Uz sve materijale potrebne za studiranje, VSITE svojim studentima plaća kotizaciju za sudjelovanje na stručnim skupovima, 24-satno osiguranje u slučaju nezgode, ne naplaćuje troškove svečane promocije, izdavanje diploma i dopunskih isprava na hrvatskom i engleskom jeziku te sufinancira sportske i druge aktivnosti u kojima sudjeluju studenti VSITE-a.

Stručni diplomski studij IT na VSITE-u kao nastavak obrazovanja?

Stručni diplomski studij informacijskih tehnologija traje za redovite studente dvije, a za izvanredne dvije i pol godine. Završetkom se stječe 120 ECTS-a. Studenti biraju između tri smjera: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalni sustavi ili Ugradbena i prijenosna računala.

Kako postati student VSITE-a?

Za upis na VSITE potrebno je položiti osnovnu (B) razinu ispita državne mature iz hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika.

Potrebno je prijaviti se preko prijavnog obrasca na www.vsite.hr ili portala Postani student.

Za sve detalje i informacije te predbilježbu možete se obratiti na broj telefona 098263745 ili mail ivancin.pouz@gmail.com

ZA SVE ZAINTERESIRANE ORGANIZIRAMO INFORMATIVNI SASTANAK 17. PROSINCA 2022. GODINE U 10.00 SATI (SUBOTA) U ZABOKU, PROSTOR BIVŠE UPRAVNE ZGRADE „REGENERACIJE“ D.O.O. ZABOK, PRILAZ DR.-A FRANJE TUĐMANA 15, ZABOK, DVORANA 1., PRIZEMLJE LIJEVO NA KOJEM ĆE IZMEĐU OSTALOG BITI NAZOČNI I PREDSTAVNICI VELEUČILIŠTA SUVREMENIH INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA, PRVOG PRIVATNOG VISOKOG UČILIŠTA U HRVATKSOJ IZ PODRUČJA INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA I RAČUNARSTVA.

Top