Gradska galerija Zabok

KONCERT MIE PEČNIK

Datum: 22.11.2022.

Claude Debussy:           Estampes

Pagodes

- La soirée dans Grenade ("Evening in Granada“)

- Jardins sous la pluie ("Gardens in the Rain")

I. J. Paderewski Polish Dances:  Mazurka in B-flat major, Op. 9 No. 4

                                                      Miscellanea: Legende, Op. 16 No. 1

                                                      Album de Mai: Caprice valse, Op. 10 No. 5

Franz Liszt:                    Transcendental Étude No. 9, "Ricordanza"

                                        Legenda No. 1: St. Francis of Assisi's sermon to the birds

                                        Balada No. 2

 

****

 

BIOGRAFIJA:

 

Mia Pečnik

 

2019.-             Visoka škola za glazbu i ples, Köln, Njemačka, prof. Andreas Frölich, četvrta godina
2008.-2019.   Glazbena škola Vatroslav Lisinski, Zagreb, prof. Ivanka Kordić

Mia Pečnik prvi nastup s orkestrom bilježi s 11 godina, a s 15 ima debi sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Pavle Dešpalja. Sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa još u osam navrata: u Kuvajtu, u dvorani Auditorium Academie Santa Cecilie u Rimu, u Zagrebu (KD Vatroslav Lisinski i HNK)., Nastupa sa Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku, dva puta s Bazzini Consort orkestrom u Bresci, s Young Symphony Orchestra u Oppelnu-Poljska, s Master Orcestrom u Veroni i Bresci, u tri navrata sa Zagrebačkim solistima, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u finalu izbora Eurovision Young Musicians te s orkestrom festivala nastupa na Festivalu Sv.Marka 2020. U 2021. nastupa s Krakówskom Filharmonijom u Krakowu, a u 2022. s Mihail Jora Philharmonic Orchestra of Bacau u Citta di Cantu u Italiji.

Iza sebe na natjecanjima ima preko 80 prvih i posebnih nagrada.  Na državnim natjecanjima osvaja Oskare znanja, a za prvo mjesto na državnom natjecanju je 2019. nagrađena Nagradom „Baltazar“. Dobitnica je Nagrade grada Sv. Nedelja za posebna dostignuća na području glazbene kulture, a u 2019. osvaja nagradu „Mladi glazbenik godine“ koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija.

U 2020. na 45. Samoborskoj glazbenoj jeseni osvaja Nagradu Grada Samobora i HDS-a za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. U istoj godini osvaja nagradu za najbolje ostvarenje mladih glazbenika „Ivo Vuljević“.

U 2022. je pobjednica 11. Cilusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić.

2020. osvaja njemačku stipendiju Werner Richard – Dr. Carl Dörken fundacije a Jens Becker Agency Dortund je nakon audicije izabire za sudjelovanje u programu koncertnih serija „Best of North Rhine-Westphalia“ što joj omogućuje 13 solističkih recitala u koncertnoj sezoni 2022./2023.

Solističke nastupe bilježi na brojnim festivalima “Notting Hill concert series” u Londonu, “Danubia talents” u Budimpešti, “Young Artists in Kraków”, “Gorczycki Festiwal”, u Filharmonia Śląska u Katowicama, “Epidarius festivalu” u Cavtatu, “Pianoloop festivalu” u Splitu, “Zvjezdano ljeto” u Karlovcu, “46. Samoborskim jesenima”, u “Koncertnoj sezoni 2021./2022” u Zadru, Koncertnoj sezoni 2021./2022. u Osijeku,  “Un fiume dio note - Musicae” u Opatiji i Goriziji , “Svetislav Stančić Pleyel” u Zagrebu,  Lisianum art festivalu, “Chopinfest” u Belgradu, “MuseArt” u Bukureštu, “Marbella Music Festival” u Španjojskoj, “Opening Concert IV Piano Competition City of Vigo”, Španjolska, „Zagreb- City of Female Artists“ u Trstu, Festivalu Palermoclassica na Siciliji, Klavier Festivalu Ruhr... kao i u njujorškom Carnegie Halla u kojem nastupa dva puta. Kao višestruka dobitnica nagrada na međunarodnim natjecanjima EPTA-a redovito nastupa na koncertima diljem Hrvatske u organizaciji EPTA-e Hrvatske.  Finalistica je izbora za National Eurovision Young Musicians Competition 2020.

Od 2017. je svake godine polaznica godišnjih usavršavanja na Talent Master Music Coursesa u Bresci.

Pohađala je seminare kod poznatih pijanista kao što su:  Andrzej Jasiński, Dang Thai Son, Jacques Rouvier, Eugen Indjic, Yurij Kot, Milana Chernyavska, Vladimir Ovchinnikov, Natalia Trull, Vladimir Viardo,  Grigory Gruzman, Ruben Dalibaltayan, Andreas Weber, Kemal Gekić i drugi.

Snimala je za HTV, Mađarsku televiziju i RTL.

U 2022. je snimila CD sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo.Jan Latham-Koenig – Klavirski koncert u g-molu Dore Pejačević op. 33 za Croatia Records.

KONCERT SE ODRŽAVA UZ POTPORU GLAZBENOG ODJELA ŠKOLE ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK

Top